Danish Karting League fik spændende afgørelse i Vojens

Tilsmilet af stålende sensommersolskin fik Danish Karting Leagues første sæson en fantastisk finalelørdag på Vojens Motorsport Arena.

Danish Karting League, der i år har kørt sin første sæson nogensinde, endte i en hæsblæsende afgørelse i flere klasser – klart anført af en stærkt besat DASU Senior med over 40 kørere til start. Og den gode blanding af etablerede navne i DASU Senior såvel som DASU Junior tilsat et par gæster, gav virkelig smæk for skillingen.

Sideløbende var der også titler på spil i KZ2-gearkarterne. KZ2 fik som bekendt sit DIF DM uddelt i Ikast i august, men Danish Karting Leagues titel var et åbent kapløb mellem Rasmus Haugård og Andreas Falch.

De to og KZ2 vender vi tilbage til.

DASU Senior bød på et kæmpe felt og også lidt trafikale udfordringer undervejs – her bliver Villads Lindenskov stillet på tværs.

DASU Senior blev det helt store trækplaster, og alle inklusive endte det også med at blive ét af årets største felter i dansk karting med over 40 til start. De 34 bedste klarede sig vej til finalen, og her blev det til en ret så interessant finale, hvor Noah Eg, Axel Wiingaard samt Luca Magnussen og Sebastian Bach (begge på en gæsteoptræden) blev de centrale aktører.

Brødrene Normann alias Casper og Tobias Normann havde som sådan mest at køre for, da de kom til Vojens med en klar mesterskabsføring, men i stedet blev det særligt udfordreren Noah Eg, der lagde bedst ud.

Magnussen forsøgte at udfordre Noah Eg, men som heatet skred frem var det i stedet Eg, der fik skabt sig et lille forspring til Magnussen og Wiingaard.

Bag de tre forsøgte Casper Normann at holde sig tæt på top 3, mens Sebastian Bach efter et skidt udgangspunkt fra startposition 9 fik godt gang i sin kart og kørte sig op på en fjerdeplads i løbet af et par omgange. Og sådan gik det egentlig indtil kort før det ternede flag. Så vendte alt igen.

Sebastian Bach tog med #488 på gæstevisit i DASU Senior og gjorde en så god figur, at besøget endte med en podieplads i finalen.

Axel Wiingaard måtte lide den tort at udgå med maskinskade, og pludselig var Sebastian Bach oppe som treer, mens Noah Eg kørte forbi det ternede flag først – fulgt af Luca Magnussen. Siden fulgte en straf til Eg, og dermed endte Luca Magnussen som DASU Senior-vinder i årets andet og sidste Danish Karting League foran Noah Eg og Sebastian Bach. Magnus Germansen Daae blev nummer fire og Casper Normann endte som nummer fem.

Sejren gør samtidigt Luca Magnussen til DASU Senior-mester i år, mens den samlede stilling i Danish Karting League gik til Tobias Normann. Tobias’ bror Casper var ellers tæt på, men resultaterne flaskede sig sådan, at Tobias sikrede sig titlen som DKL-mester ved at blive nummer otte. Casper Normann og Noah Eg runder top 3 af i mesterskabet.

DASU Senior-podiet – Luca Magnussen vinder foran Noah Eg og Sebastian Bach.

Viktor Snebjørn Poulsen mester efter finalesejr

I DASU Junior gjorde Viktor Snebjørn Poulsen selv arbejdet færdigt og blev mester efter en glimrende finale. Før finalen var William Andreasen den nærmeste udfordrer, men han måtte udgå af finalen, og dermed stod Poulsen med de gode mesterskabskort på hånden.

Kampen om at vinde løbet i Vojens var til gengæld tæt, og fra start var det Bertram Sachse, der tog overskrifterne. Han holdt en ditto stærkt kørende Romeo Haagh fra føringen ind i første sving, og sammen med Knud Nielsen og Viktor Snebjørn fik de fire hurtigt et forspring til feltet.

DASU Junior kom undervejs med Bertram Sachse som første mand gennem første sving, men blandt andre Romeo Haagh i #14 var klar til at udfordre.

Haagh fik siden føringen vristet fra Sachse – dog kun med det resultat, at Sachse svarede igen, men hen mod slutningen tabte Romeo Haagh lidt pace og faldt ned som firer.

Det udnyttede Viktor Snebjørn Poulsen og fik kørt sig frem som toer og sidenhen etter, da han overhalede Bertram Sachse, mens Romeo Haagh til sidst fik fat i tredjepladsen og holdt den til mål.

Med sejren sikrede Viktor Snebjørn Poulsen sig titlen med 65 point mod William Andreasens 42. Bertram Sachses resultat i Vojens var nok til at tage tredjepladsen med 31, fulgt af Romeo Haagh med 30. Sejren betyder samtidigt også, at Viktor Snebjørn Poulsen er ny danmarksmester i DASU Junior.

Andreas Falch vs Julius Lassen ind i første sving af KZ2-finalen i Vojens.

Falch og Haugård endte á point i KZ2-mesterskabet

I KZ2 blev det til gengæld tæt om titlen. Forud for løbet i Vojens var Rasmus Haugård og Andreas Falch de to oplagte kandidater – og de fik vidt forskellige løb i Danish Karting Leagues besøg i Vojens.

Fra finalens start skød Julius Lassen frem og tog føringen – og da Lassen ikke kørte første afdeling var han heller ingen direkte mesterskabsbejler. Haugård og Falch kom også godt med begge to, og fra start lå de lige bag Julius Lassen.

De tre slog et lille forspring tidligt i løbet, mens der bag dem formede sig en god duel mellem Gianni Andrisani, Gabriel Salomon, Victor Wolfsohn og Sebastian Gravlund.

Den duel trak Gravlund sig bedst ud af, for som løbet skred frem formåede han at stikke af fra gruppen og indhente top 3. Da var Julius Lassen kørt ud i en god føring, men Gravlund fik klemt sig ind mellem Rasmus Haugaard og Andreas Falch, og kunne til sidst holde tredjepladsen hjem bag Julius Lassen og Rasmus Haugård.

Andreas Falch tog fjerdepladsen, og det betyder i det samlede regnskab, at han sammen med Rasmus Haugård endte på præcist samme pointtal. Men fordi Falch vandt afdelingen i Rødby, så har han bedre indbyrdes placeringer og er derfor DKL-mester i KZ2.

Blandt de mindste endte det med sejr til Ralf Jespersen foran William Andersen og Oscar Philipsen i Micro 60, mens Mini60-sejren i Vojens gik til Zacharias Svanholm foran Lukas Sørensen og Aksel Hvass.

Ralf Jespersen endte finalen i Micro 60 foran William Andersen og Oscar Philipsen.
Zacharias Svanholm vandt Mini60 foran Lukas Sørensen og Aksel Hvass.